Categorii

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
martie 25, 2023

Campionatul de Fotbal

Ce mai nou prin fotbal

Martinez: Înfrângerea din Arabia Saudită ajută Argentina în lupta pentru Cupa Mondială

3 min

Lisandro Martinez insistă asupra faptului că Argentina este mai bine poziționată pentru a câștiga prima Cupă Mondială din ultimii 36 de ani, după ce o înfrângere surprinzătoare în fața Arabiei Saudite a deschis ochii sud-americanilor asupra mai multor domenii de îmbunătățire.

Echipa antrenorului Lionel Scaloni a fost puternic creditată pentru a merge adânc în turneu, după ce a sosit în Qatar cu scopul de a extinde o serie de 36 de meciuri fără înfrângere. Cu toate acestea, mulți observatori și-au revizuit previziunile de dinaintea Cupei Mondiale atunci când Argentina a cedat la un gol diferență și a pierdut meciul de deschidere în fața saudiților. Dar dubla campioană a dat dovadă de curaj și nervi pentru a trece un test dur împotriva Mexicului în al doilea meci, pe un stadion Lusail care a vibrat.

Victoria cu 2-0, obținută grație unui gol extraordinar al inegalabilului Lionel Messi, a readus soarta Argentinei în propriile mâini, iar o victorie în fața Poloniei miercuri ar garanta un loc în optimi.

„Cred că o înfrângere este momentul în care înveți cu adevărat și înveți lucruri de care nu erai conștient atunci când câștigi și ai succes”, a spus Martinez, care a fost titular în meciul cu Mexic, după ce a jucat de pe bancă în confruntarea cu Arabia Saudită.

„Această înfrângere înseamnă că echipa este mai pregătită. Asta este partea bună a înfrângerilor, trebuie să analizezi și apoi să iei lucrurile pozitive. Știm că avem o echipă mare, jucători mari și că avem un mare potențial, dar asta nu se aplică doar Argentinei. Trebuie să credem în calitățile noastre”.

Martinez a îmbinat cuvintele sale pozitive cu o linie de precauție cu privire la dimensiunea provocării pe care o va reprezenta Polonia în ultimul meci al echipei sale din Grupa C. Fundașul central, care s-a alăturat lui Manchester United de la Ajax înainte de această campanie, este pregătit pentru o luptă cu Robert Lewandowski, prolificul atacant al Barcelonei, care a fost vizibil emoționat după ce și-a deschis contul la Cupa Mondială – la a cincea oară – în victoria Poloniei împotriva Arabiei Saudite sâmbătă.

Argentina va ignora zgomotele exterioare, susține Martinez, și va adera la un stil tipic de forță în încercarea sa de a învinge Polonia.

„Este un adversar foarte dificil și are jucători de top, precum Lewandowski”, a adăugat Martinez, în vârstă de 24 de ani. „Trebuie să fim bine organizați, pentru ca ei să nu ne lovească pe contre.

„Lewandowski se mișcă atât de bine și încearcă mereu să creeze ocazii de gol. Trebuie să fim complet concentrați, totul se reduce la detalii. Nu trebuie să ne supraîncărcăm cu prea multă presiune. Am făcut o treabă bună în acest sens și trebuie să continuăm să lucrăm la asta. Trebuie să arătăm stilul de joc pentru care suntem renumiți”.

Scaloni, care a pus capăt celor 28 de ani de așteptare a Argentinei pentru un trofeu major la ediția de anul trecut a CONMEBOL Copa America, a transmis un mesaj similar în jurul echipei sale, rămânând fidelă unui stil de joc distinctiv.

Și jucătorul de 44 de ani – vorbind înaintea rundei de luni – a susținut că echipa sa nu are dreptul să se aștepte la o trecere ușoară în optimi.

„Câte echipe concurează aici?”, a spus Scaloni. „Doar trei s-au calificat. Toți ceilalți se luptă pentru a trece mai departe. Când am vorbit înainte [de turneu] despre grupa noastră, am spus că va fi o provocare și că totul va fi în aer până la ultimul meci. Chiar dacă am fi făcut un egal și am fi câștigat unul, ultimul meci urma să fie cheia.

„Evident, după victoria împotriva Mexicului, ne simțim mai bine din punct de vedere emoțional. Acum simțim că suntem pe drumul cel bun”.

Despre autor

Lasă un răspuns

©2022 campionatuldefotbal.ro | Newsphere by AF themes.