Categorii

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
martie 25, 2023

Campionatul de Fotbal

Ce mai nou prin fotbal

Naționala Arabiei Saudite la Cupa Mondială Qatar 2022

3 min

Arabia Saudită se va deplasa la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™ cu intenția de a egala cea mai bună performanță a sa la această competiție: calificarea în optimi în SUA, în urmă cu 28 de ani.

Șoimii Verzi au suferit o transformare majoră de la apariția la Rusia 2018, cu o nouă echipă de antrenori și mai multe fețe noi care au pătruns în echipă.

În ciuda faptului că a învins două nume grele din AFC, Japonia și Australia, în cursul unei campanii de calificare relativ simple, echipa lui Herve Renard a intrat sub microscop pentru problemele din fața porții în ultima vreme.

Saudiții au pierdut două meciuri amicale din iunie, cu Columbia și Venezuela, cu același scor de 1-0. Trei luni mai târziu, întâlnirile cu Ecuador și SUA s-au încheiat ambele fără goluri.

Cu toate acestea, au existat semne încurajatoare în forma Arabiei Saudite, care își începe pregătirile pentru Cupa Mondială în mod serios. Un succes cu 1-0 împotriva Macedoniei de Nord la 22 octombrie a fost urmat, patru zile mai târziu, de o remiză 1-1 cu Albania.

Echipa lui Renard are sarcina deloc de invidiat de a-și deschide campania din Qatar împotriva Argentinei. Ulterior, ei se vor confrunta cu Robert Lewandowski și Polonia, apoi își vor încheia programul Grupei C cu un meci împotriva Mexicului.

Abordarea și tactica lui Herve Renard

Se așteaptă ca francezul, care a condus Marocul la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018™, să folosească în Qatar stilul său preferat, direct și ofensiv.

Fost antrenor principal al Coastei de Fildeș și al Zambiei, Renard a fost la un pas de a egala în prelungirile meciului, fiind maestrul victoriei Marocului în fața Spaniei la competiția de acum patru ani.

În plus, el a sfidat șansele considerabile pentru a conduce Zambia spre glorie la Cupa Africii pe Națiuni din 2012.
Renard preferă formația 4-3-2-1, pe care a folosit-o frecvent în calificările pentru Qatar 2022, deși a folosit un sistem 4-3-3 pentru acele pregătiri din iunie și septembrie.

Renard se folosește de viteza oamenilor săi de bandă pentru a-și pune în aplicare planul de joc ofensiv, în timp ce abordarea sa în apărare se bazează pe o linie înaltă și un joc de pressing intens.

A fost un amestec care a funcționat bine pentru saudiți în competiția de calificare din Asia, când au pierdut doar o singură dată. Rezultatele în meciurile amicale au fost disparate. Dar amintirile din meciurile de pregătire vor dispărea rapid odată cu începerea Cupei Mondiale, cu atât mai mult dacă abordarea lui Renard va da roade împotriva Argentinei, Poloniei și Mexicului.

Jucător cheie: Renard este un jucător important: Salem Al-Dawsari

Renard are multă încredere în aripile sale, în viteza și în abilitățile lor cu mingea, nu în ultimul rând în Salem Al-Dawsari, cel mai important jucător al Șoimilor Verzi.

Datorită talentului și formei de care a dat dovadă pentru echipa națională și pentru clubul său, Al Hilal, Al-Dawsari este așteptat să joace un rol important în Qatar.

Capabil să joace practic oriunde în atac – aripă stângă, aripă dreaptă, mijlocaș ofensiv și al doilea atacant central – Al Dawsari are o viziune excelentă și un dar pentru a juca mingi finale ucigătoare.

Despre autor

Mai multe articole

Lasă un răspuns

©2022 campionatuldefotbal.ro | Newsphere by AF themes.