Categorii

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
martie 25, 2023

Campionatul de Fotbal

Ce mai nou prin fotbal

Naționala Cameroon la Cupa Mondială Qatar 2022

3 min

Multe s-au schimbat în fotbalul camerunez în ultimii ani. În primul rând, Samuel Eto’o, recordmanul de goluri al țării, cu 56, a fost ales în funcția de președinte al Federației cameruneze de fotbal în decembrie 2021, cu scopul declarat de a „reda fotbalul fotbaliștilor”.

În luna februarie a acestui an, Rigobert Song, fostul căpitan talisman al Camerunului și deținătorul recordului de prezențe – a obținut 137 de selecții – a preluat conducerea echipei naționale. Obiectivul său? Să redea puțină mândrie unei națiuni care a fost absentă de la Cupa Mondială FIFA 2018™.

În urma unei campanii de calificare dramatice care a culminat cu o victorie la limită în play-off împotriva Algeriei, Camerun va urca pe cea mai mare scenă a fotbalului din Qatar pentru a opta oară în istoria sa – un record pentru o țară africană. Iar căpitanul Vincent Aboubakar și coechipierii săi intenționează pe deplin să calce pe urmele predecesorilor lor, lăsând o amprentă semnificativă în competiție.

Abordarea și tactica lui Song

Atacanții care s-au intersectat cu Rigobert Song pe terenul de fotbal au descoperit rapid că fostul căpitan al Leilor Indomabile era un apărător robust, agresiv, cu o mentalitate de învingător, o perspectivă pe care compatrioții lui Song o numesc „hemlé”. Această mentalitate curajoasă este cea pe care antrenorul principal dorește să o insufle jucătorilor săi.

Song favorizează o formație 4-3-3 și pase scurte și verticale. Echipa sa se bazează pe o soliditate defensivă impecabilă, care este completată de viteza pe flancuri prin Collins Fai și Nouhou Tolo. La mijlocul terenului, Song selectează jucători care își pot folosi abilitățile cu mingea în timpul fazelor de tranziție, în timp ce atacantul Karl Toko Ekambi coboară adesea pentru a colecta posesia în adâncime sau pentru a oferi o opțiune suplimentară.

În general, Song adoptă o abordare pragmatică axată pe negarea adversarilor Camerunului, ceea ce produce adesea performanțe care aparțin mai degrabă categoriei solide, decât expresive.

Jucător cheie: Song este un jucător de bază: Vincent Aboubakar

Vincent Aboubakar nu este doar căpitanul Camerunului, ci și unul dintre cei mai competenți jucători din punct de vedere tehnic ai echipei. În vârstă de 30 de ani, acest jucător hotărât, originar din Garoua, a cărui lungă carieră internațională a început în 2010 – alături de vedete ale echipei naționale precum Eto’o și Pierre Webo – este pe punctul de a participa la a treia sa Cupă Mondială.

Acum este rândul lui Aboubakar să servească drept model pentru o echipă în care mulți dintre jucătorii cheie vor participa la prima lor Cupă Mondială. După ce a marcat de opt ori pentru a fi cel mai bun marcator la Cupa Africii pe Națiuni 2021, organizată în acest an, atacantul încrezător nu se lasă intimidat de responsabilitățile sale de lider și nici de provocările care își așteaptă echipa în Qatar, așa cum a explicat recent pentru FIFA+.

„Nu ne va fi frică de Brazilia”, a spus el. „Cu toate acestea, suntem și noi o echipă mare, reprezentând o țară mare, și credem că putem ajunge departe. Lăsăm fotbalul nostru să vorbească. La acest turneu participă cele mai bune echipe din lume, iar noi trebuie să ne pregătim bine pentru a concura.”

Despre autor

Mai multe articole

Lasă un răspuns

©2022 campionatuldefotbal.ro | Newsphere by AF themes.