Categorii

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
martie 25, 2023

Campionatul de Fotbal

Ce mai nou prin fotbal

Naționala Senegal la Cupa Mondială Qatar 2022

3 min

Campioana în exercițiu a Africii, Senegal, are tot ce-i trebuie pentru a impresiona în Qatar. Eliminați în primul tur la Rusia 2018, Leii din Teranga au o singură ambiție: să depășească legendara echipă care a ajuns în sferturile de finală la Coreea/Japonia 2002.

La douăzeci de ani de la acea realizare amețitoare, Cupa Mondială FIFA™ revine pe pământ asiatic, ceea ce ar putea fi un semn pozitiv pentru fanii superstițioși ai Senegalului, care cred că actuala recoltă este cea mai bună pe care au avut-o.

Un motiv de optimism în jurul Senegalului este stabilitatea echipei de antrenori. Aflat la conducere din 2015, antrenorul Aliou Cisse speră să supervizeze un alt capitol glorios din istoria fotbalului din țara sa.

 

Abordarea și tactica lui Aliou Cisse

Poreclit El Tactico de către președintele senegalez Macky Sall, Cisse a fost implicat în toate realizările majore ale Senegalului pe plan internațional.

El a fost căpitanul Leilor din Teranga la Coreea/Japonia 2002, a antrenat echipa la Rusia 2018 și a condus-o spre primul său titlu continental la Cupa Africii pe Națiuni (AFCON) din 2021. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că Cisse își va conduce echipa națională în aventura din Qatar.

Lui Cisse îi place ca echipa sa să joace un joc pragmatic și crede că o apărare solidă este cheia succesului. Chiar și atunci când echipa sa este în avantaj, el se ferește să fie expusă.

De-a lungul anilor, a evoluat către un sistem 4-3-3, care poate fi transformat în 4-2-3-1 dacă este necesar, cu operatori rapizi pe flancuri și un mijloc bine pus la punct, care să stea ferm în centru pentru a împiedica împărțirea echipei în două. Un element esențial pentru menținerea acestei unități este mijlocașul de bandă care se află chiar în fața apărării.

„Antrenorul este un adevărat lider de oameni. Noi suntem trupele sale”, a declarat fundașul senegalez Abdou Diallo, lăudându-l pe Cisse, care își numește jucătorii „băieții” săi. După cum a continuat Diallo să explice, această apropiere este fundamentul filozofiei lui Aliou. „Faptul că a fost internațional și căpitan îi conferă credibilitate”, a spus Diallo. „Noi bem fiecare cuvânt pe care îl are de spus”.

 

Jucător cheie: Kalidou Koulibaly

Supranumit „Căpitanul Curaj”, Kalidou Koulibaly este unul dintre acei jucători care dau totul pe teren. Apărătorul lui Chelsea, care a fost o forță de neoprit pe partea dreaptă a apărării senegaleze, se face remarcat de ani buni pe scena mondială.

Nativul din Saint-Die-des-Vosges este un apărător cu o mare capacitate de a recupera mingi. În plan ofensiv, el se mulțumește adesea să acționeze ca o ancoră pentru coechipierii săi în construcția jocului. Cu toate acestea, în fața porții, datorită atitudinii sale relaxate și a excelentei sale capacități de cap, el este adesea eficient, în special la loviturile de departajare.

Modul în care se poartă îl face să pară mai impunător decât este (1,86 m). În intervențiile sale pe teren sau în aer, este exploziv. Se poate spune că Koulibaly este stânca Senegalului.

Despre autor

Mai multe articole

Lasă un răspuns

©2022 campionatuldefotbal.ro | Newsphere by AF themes.