Categorii

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
martie 25, 2023

Campionatul de Fotbal

Ce mai nou prin fotbal

Naționala Spaniei la Cupa Mondială Qatar 2022

4 min

Soarele strălucește din nou pentru o echipă cu încredere reînnoită. După două cicluri ale Cupei Mondiale FIFA™ care au adus mai mult decât o porție echitabilă de frustrări, controverse și dezamăgiri, Luis Enrique a readus Spania pe drumul cel bun, în timp ce încearcă să readucă anii de glorie din 2008 până în 2012.

După performanțe promițătoare la cele trei turnee continentale la care a participat de la eliminarea în optimi de finală la Rusia 2018, La Roja speră să figureze din nou în forță la Qatar 2022. Deși mulți rezistă tentației de a-i include între principalii candidați, oamenii în roșu sunt hotărâți să ridice din nou trofeul și au câteva motive foarte bune pentru a-și stabili obiective atât de înalte.

Campania lor de calificare a început într-un stil mai puțin favorabil. Cu dificultăți în a se impune în fața adversarilor din grupă, echipa lui Luis Enrique a remizat cu Grecia în primul meci, a avut nevoie de un gol în ultima clipă pentru a învinge Georgia, iar apoi a pierdut în deplasare în fața Suediei. Totuși, o înfrângere surprinzătoare a suedezilor în deplasare în fața Georgiei a deschis ușa spaniolilor, iar când cele două echipe de top s-au întâlnit la Sevilla în ultima zi de meci, Spania a marcat cu patru minute înainte de final pentru a obține o victorie la limită și un bilet direct pentru Qatar.

A fost un final fericit pentru o campanie dificilă în care Ferran Torres a fost cel mai bun marcator, cu patru goluri, iar Luis Enrique a continuat să își modeleze și să își șlefuiască tânăra echipă.

Abordarea și tactica lui Luis Enrique

Obosit de toate controversele și dezbaterile din jurul echipei sale, Luis Enrique a încercat să „pună lucrurile în context”, postând pe Twitter un tabel care compară performanțele echipei cu cele ale altor nouă echipe europene din patru competiții.

Acesta a arătat că Spania a fost singura care a terminat de fiecare dată în primele patru locuri. Antrenor obsesiv și atent la detalii, Luis Enrique se folosește de rezultate pentru a contracara argumentele celor care îi critică mandatul, unul în care a redat soarta echipei naționale.

Veteran a trei finale mondiale în calitate de jucător, el este pe cale să se confrunte cu prima sa finală ca antrenor. După ce a impresionat la Roma și Celta Vigo, a avut un stagiu de succes la Barcelona, iar apoi a primit sarcina de a readuce echipa națională pe drumul cel bun.

Nu se teme să ia decizii dificile – cum ar fi renunțarea totală la Sergio Ramos și încrederea în tinerii Pedri și Gavi ca portdrapel al echipei sale – și să le apere în fața unui baraj de critici din partea presei, el a profitat la maximum de resursele pe care le-a avut la dispoziție. În acest proces, fostul mijlocaș a construit o echipă solidă, care se concentrează mai degrabă pe colectiv decât pe individualități, o echipă aventuroasă cu mingea și greu de spart în spate. Tot ceea ce trebuie să găsească acum este un atacant care să poată transforma în mod constant ocaziile pe care și le creează.

Jucător cheie: Un jucător de bază: Pedri

Veteranul Sergio Busquets ar putea fi căpitanul echipei, dar Pedri, care împlinește 20 de ani pe 25 noiembrie, este inima ei și s-a impus deja ca unul dintre cei mai buni jucători din lume.

Ascensiunea sa a fost amețitor de rapidă și a dat speranțe clubului său, Barcelona, într-un moment în care acesta se luptă să se acomodeze cu plecarea lui Lionel Messi. După ce a strălucit la Las Palmas la începutul carierei sale, Pedri a cucerit rapid publicul de pe Camp Nou și acum are lumea la picioare.

Tânărul este dovada vie a faptului că, dacă ești suficient de bun, ești suficient de mare. Este un geniu creativ, cu o viziune excepțională și o atingere sublimă, care îi permite să dea pasa potrivită la momentul potrivit, perfect cântărită și dirijată cu ambele picioare.

O prezență dinamică pe teren, agilă și versatilă cu acesta, a fost deja vedetă în mai multe rânduri pentru Spania, iar prestațiile sale la EURO 2020 au fost lăudate, nu în ultimul rând de către antrenorul său, care a declarat: „Ați văzut cum s-a descurcat Pedri la vârsta de 18 ani la un turneu atât de mare ca acela? Nici măcar Andres Iniesta nu a putut face asta. Trebuie să ne urcăm la bord cu Pedri”.

Cu Pedri ca forță motrice, Spania va avea parte de o călătorie pe cinste.

Despre autor

Mai multe articole

Lasă un răspuns

©2022 campionatuldefotbal.ro | Newsphere by AF themes.